Etter å ha mottatt pakke med produkter fra krydderia.no, lovte jeg minstemann at vi skulle lage indisk mat til middag på fredagen som var. Alle i familien er glade i indisk mat, så det gjorde ingenting å ha indisk gryte på vår tacodag.
Gryten fant jeg inspirasjon til på klikk.no.
Denne oppskriften er nok til 5 personer +
- 8 stk kyllingfilet (i biter)
- 2 dl yoghurt naturell
- 3 ss garam masala
- 1 ss karri
- 2 ss sukker
- 3 ss olje (raps)
- 4 fedd hvitløk (hakket)
- 1 løk (hakket)
- 2 bokser tomat (hakkede)
- 2 dl kokosmelk
- 1 potte koriander (bare koriander, ikke potta…)
- salt
Fres løk og hvitløk i oljen i ca. tre minutter. Ha deretter resten, unntatt kyllingen i en stor gryte. Spar på halvparten av korianderen til pynt. Ikke bry deg om fargen den får med en gang, den endrer seg underveis 🙂
Stek kyllingfileten mens det andre koker.
La blandingen koke 10 minutter +/-, og mos deretter alt med stavmikser før du har oppi den allerede ferdigstekte kyllingfileten.
Husk at det tar litt tid å skjære kyllingen, så det er lurt å gjøre dette f.eks. kvelden i forveien.
Kokes til kyllingen er gjennomkokt. Tiden avhenger av hvor store kyllingbitene er, og hvor godt du stekte dem før du hadde dem oppi gryta.
Siden dette var første gang jeg lagde indisk fra bunnen av, var jeg selvfølgelig veldig spent på hva familien ville synes. Gleden var stor når ungene sa at de syntes det var godt, men far i huset måtte hente fram litt mer krydder for at gryta ikke var sterk nok.
Gryta ble servert med hjemmelagde nanbrød.