Hvetehjerte med sjokolade

Dette hvetehjertet er lagd i forbindelse med Morsdagen og Valentine, men det kan jo selvfølgelig lages til enhver anledning og i både små og store utgaver.

På bildet ser du et hjerte som er litt for lenge stekt, men allikevel veldig godt. Jeg har ikke hatt tid til å lage et nytt stort hjerte, men prøvde meg på mange små utgaver. Skal man gjøre det, anbefaler jeg samme fremgangsmåte som det store. Det jeg gjorde, ble bare mislykket. Endel av det jeg har prøvd meg på i det siste har ikke helt blitt slik jeg ønsket det, men jeg kan jo ikke gi opp av den grunn. Selv om det ikke ser bra ut, kan det jo allikevel smake godt.

Dette hvetehjertet med sjokolade er lagd av

  • 400 g mel
  • 50 g sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 2 dl fingervarm melk (skummet)
  • 25 g fersk gjær
  • 100 g romtemperert smør i biter
  • Nugatti til å ha inni (ønsket mengde)
  • 1 egg til pensling

Bland det tørre. Ha i egg og fingervarm melk og la kjøkkenmaskinen gå mens du smuldrer oppi gjæren og biter av smøret. Jeg lot kjøkkenmaskinen gå i 15 minutter før jeg satte deigen til heving. La heve i en time.

Hjertet ble formet av mange lange strimler med sjokolade inni. For å få dette til delte jeg deigen i flere biter og trillet dem lange før jeg kjevlet dem ut. Deretter smurte jeg nugatti på midten av deigen. Ikke smør helt ut i kantene for da kan den bli vanskelig å lukke når du skal rulle den sammen. Rulles sammen fra langsiden. Når jeg hadde gjort dette med all deigen, formet jeg hjertet slik jeg ønsket og penslet det så med egg før steking.

Anbefaler å steke hjertet midt i ovnen på 190 grader i ca. 20 minutter (jeg stekte det i 25 minutter og det ble for mye).

Noen lurer sikkert på hvorfor jeg deler noe jeg har overstekt. Litt overstekt hadde ikke noe å si for smaken, så på tross av at jeg var uheldig med steketiden er  idéen og oppskriften vel verdt å dele.

Hvetehjerte

Hvetehjerte

 

 

Share on print
PRINT
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?