Etter en spørrerunde på jobben, kom det fram at favorittbaksten til en av mine kolleger var prinsessekake. Inspirert av dette, dro jeg hjem og for å lage en hvetebakst med denne kaken i bakhodet. Fyllet ble byttet ut med Nugatti og vaniljekrem, og dermed var det kanskje ikke en prinsessekake lenger…
Denne kaken ble lagd i en form som var 22 cm i diameter, og den er lagd av
- 300 g mel
- 50 g sukker
- 1 egg
- 1 dl lunken melk
- 25 g fersk gjær
- 100 g romtemperert smør
Bland alt i bollen til kjøkkenmaskinen. Elt deigen i ca. 10 minutter. Sett deigen til heving i en time.
Smør formen eller gjør som meg; dekk bunn og kanter med bakepapir.
Etter heving, kjevles deigen ut til et rektankel, men ta først av en liten bit av deigen, nok til å dekke bunnen av formen med et tynt lag.
Størrelsen jeg endte opp med og som passet fint i formen, var 40×50 cm.
Rull sammen fra langsiden og skjær passe størrelser som skal i formen. Legges oppå det tynne laget med deig som allerede ligger der.
Selv om det blir mellomrom/hulrom mellom emnene, er det viktig å huske på at deigen hever, så disse mellomrommene blir så godt som borte når den er ferdig.
De kan også fylles med f.eks. vaniljekrem om du ønsker mer av den. Etterheves i en time.
Stekes på 200 grader i 40 – 50 minutter. På slutten av steketiden bør du legge bakepapir over kaken for å slippe at den blir brent på toppen.
Min ble stekt i 40 minutter, men skulle vært litt lenger i ovnen.
Ovner er forskjellige, så steketiden kan variere.
Fyllet bestod av
- 400 g Nugatti (eldstemann mente det godt kunne vært mer)
- 400 g Vaniljekrem (kjøpt)
Smør først Nugatti utover den utkjevlede deigen.
Jeg hadde vaniljekremen i en sprøytepose og fordelte den utover deigen i lange striper.
Gjør seg godt med litt melis på toppen.