Herrenes tale

Under opprydding i gamle papirer fant jeg en tale til herrene som jeg holdt nyttårsaften 1994. Da var jeg 23 år ung. Selv om det nesten var litt flaut å lese den igjen, deler jeg den med dere.

 

Det er så mye man kan si om mannfolk. De er for eksempel ømme, sjarmerende, snill og omtenksom. Dette er selvfølgelig ikke riktig, men det er ingen som kan nekte meg å si det.

Jeg vet at de kan lytte i timesvis dersom talen dreier seg om dem selv. Men det har vi dessverre ikke tid til i kveld. Dere vener nok sikkert på noen rosenrøde ord, men det er jo ikke sunt å bare bli skjemt bort.

Er det ikke rart at en mann gjerne kan glemme både bursdagen din og bryllupsdagen, men de husker vinnertiden til Hjallis på titusenmeteren under OL i 1952?

Jeg leste en gang om at da gud skapte mannen så hadde hun en dårlig dag. Det kan nok stemme i del tilfeller, men når vi ser alle de kjekke mennene rundt dette bordet i kveld, gjelder det ikke dere.

Stivpyntet og med vannkjemmet hår, sitter dere her i kveld. Dere ser virkelig ut som mor sine små engler. Damer, jeg må få si at vi har vært heldige med valget av det motsatte kjønn her i kveld.

Med mannfolkene kommer spenningen, uroen, avvekslingen og alt det som gjør tilværelsen brysom men innholdsrik.

Nei, nå får det være nok med alle disse komplimentene som dere sluker rått og aldri får nok av. Nok får dere i det hele tatt aldri av noe…

Er det noen av damene her som har prøvd å diskutere med en mann? Da har dere kanskje funnet ut at det er best å gi dem det siste ordet, for det er som kjent umulig å slå en uvitende mann i en diskusjon.

Jeg tror jeg snakker for alle her i kveld når jeg sier; Mørt eller lys, tykk eller tynn, kort eller lang, så er det størrelsen det kommer an på.

Som damenes representant vil jeg si at det vi setter aller mest pris på hos dere, er den gutten som finnes i dere, han er vi umåtelig svake for, så husk på å bevare gutten i dere også i 1995.

Skål for mannfolkene!

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?