Jeg har vært temmelig idetom en stund nå, men etter å ha sett litt på Gordon Ramsays kokkekurs på Vox kjenner jeg at lysten til å kokkelere stiger. I tillegg til å se på sjefskokken på Hells Kitchen, leser jeg boken fra Manuela Kjeilen «Just Sweet».
To motsetninger som tiltrekker meg. 🙂
Dagens middag ble Gordons «Heite biffsalat», inspirert fra hans program om chili og krydder.
Til tre porsjoner brukte jeg
- 2 indrefileter
- 1 gulrot (skives med grønnsaksskrelleren)
- 4 reddik i skiver
- 1/2 agurk
- 2 små vårløk
- 1/2 sjalottløk (banan)
- 10 cherrytomater
- 1/2 pk Crispisalat (strimlet)
Jeg stekte indrefileten i fire minutter (to på hver side), og mens den lå og godgjorde seg, lagde jeg salaten og dressingen.
Gulroten ble skivet med grønnsaksskrelleren og reddiken ble skjært i skiver. Agurk, vårløk og sjalottløk ble kuttet i biter, tomatene delt i to og salaten skjært i strimler.
Det er dressingen som gjør salaten heit, og til denne brukte jeg
- 1 chilipepper uten frø
- 2 fedd hvitløk
- saft fra 1 lime
- 1 ss lys sirup
- 2 ss olivenolje
- 1 klype salt (maldon)
- 1 ss vann
Dette kjørte jeg til pure med stavmikseren. Rør godt etterpå, slik at sirupen løser seg opp.
Denne ble heit, så jeg anbefaler å ikke ha all dressingen i salaten med en gang. Prøv deg fram, og server heller resten ved siden av.
Etter ca. 1/2 times hvile, ble indrefileten skjært i skiver og lagt oppå salaten før servering. Mmmm 🙂