Heit biffsalat

Jeg har vært temmelig idetom en stund nå, men etter å ha sett litt på Gordon Ramsays kokkekurs på Vox kjenner jeg at lysten til å kokkelere stiger. I tillegg til å se på sjefskokken på Hells Kitchen, leser jeg boken fra Manuela Kjeilen «Just Sweet».

To motsetninger som tiltrekker meg. 🙂

Dagens middag ble Gordons «Heite biffsalat», inspirert fra hans program om chili og krydder.

Til tre porsjoner brukte jeg

  • 2 indrefileter
  • 1 gulrot (skives med grønnsaksskrelleren)
  • 4 reddik i skiver
  • 1/2 agurk
  • 2 små vårløk
  • 1/2 sjalottløk (banan)
  • 10 cherrytomater
  • 1/2 pk Crispisalat (strimlet)

Jeg stekte indrefileten i fire minutter (to på hver side), og mens den lå og godgjorde seg, lagde jeg salaten og dressingen.

Gulroten ble skivet med grønnsaksskrelleren og reddiken ble skjært i skiver. Agurk, vårløk og sjalottløk ble kuttet i biter, tomatene delt i to og salaten skjært i strimler.

Det er dressingen som gjør salaten heit, og til denne brukte jeg

  • 1 chilipepper uten frø
  • 2 fedd hvitløk
  • saft fra 1 lime
  • 1 ss lys sirup
  • 2 ss olivenolje
  • 1 klype salt (maldon)
  • 1 ss vann

Dette kjørte jeg til pure med stavmikseren. Rør godt etterpå, slik at sirupen løser seg opp.

Denne ble heit, så jeg anbefaler å ikke ha all dressingen i salaten med en gang. Prøv deg fram, og server heller resten ved siden av.

Etter ca. 1/2 times hvile, ble indrefileten skjært i skiver og lagt oppå salaten før servering. Mmmm 🙂

 

Hot biffsalat

Hot biffsalat

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?