Hamburgerbrød

Disse hamburgerbrødene har jeg brukt oppskriften til luftige horn som du også finner her, men jeg har brukt en litt annen fremgangsmåte.

Til ca. 16 luftige og gode brød brukte jeg

  • 750 gr mel
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 4 dl lunken melk
  • 2 egg
  • 100 gr romtemperert smør i biter
  • 30 gr fersk gjær
  • pensle med 1 egg og toppes med sesamfrø

Bland det tørre først. Tilsett deretter melk, egg, smør og gjær, i den rekkefølgen. Etter å ha sett på Hele Norge baker, hvor de putter gjæren rett i deigen uten å løse den opp først, gjør jeg også dette. På tross av skepsis (jeg har jo alltid løst opp gjæren når jeg har brukt fersk gjær) fungerer dette veldig bra.

Brødene ble stekt på 210 grader i 15 minutter. Husk at tiden kan være litt annerledes i din ovn.

Disse brødene ble servert til Hamburger med fetaost inni – gresk vri, som vi hadde til middag i dag. Idé finner du her.

Hamburgerbroed3

Hamburgerbroed2

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?