Mini glutenfri ostekake er et perfekt lite stykke ostekake. Denne lille ostekaken gjorde seg særdeles godt på dette frodige stettefatet sammen med hjertedekorerte makroner, hjemmelaget konfekt, friske bær og blomster.
I midten av august var vi i vår nieses og fadderbarns bryllup. Til dette bryllupet bakte jeg blant annet en mini ostekake i en glutenfri versjon. Jeg bidro også med hjemmelaget konfekt og makroner dekorert med hjerter til kakebordet. Den ene halvparten av makronene var fylt med brunostkrem og jordbærsyltetøy og den andre med sitron- og appelsincurd.
Tilbake til mine mini ostekaker. Denne kreasjonen komponerte jeg da jeg startet med merKake og bakte på bestilling. Denne ble et veldig populært innslag i festlige lag.
På oppfordring deler jeg nå oppskriften på disse mini ostekakene.
Tips:
Den glutenfrie bunnen blir litt tørr. Anbefaler derfor å fryse kakene før de skal nytes. Behold muffinspapiret på. De blir saftigere når jeg fryser dem.
Ca. 40 – 50 stk. mini ostekake er laget av
Ostekakemasse
- 280 gram Philadelphia
- 140 gram Creme Fraiche
- 6 ss melis
- 3 ts vaniljesukker
Blandes.
Du trenger også jordbærsyltetøy inni ostekaka og til dekor på toppen. Jeg bruker den uten klumper. Du bruker den du liker best eller den du ev. allerede har i kjøleskapet.
Glutenfri bunn til ostekakene – bytt ut kakemiksen med mel om du ikke har behov for å lage glutenfrie ostekaker.
- 150 gram smør – piskes hvitt
- 100 gram melis
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 2 ts kanel
- 250 gram glutenfri fin kakemiks fra Toro
- 1 egg
Pisk smøret hvitt. Pisk deretter inn melis og vaniljesukker til det er luftig før du har i resten av ingrediensene og blander godt.
Jeg steker disse i en mini muffinsform, og jeg bruker muffinsbrett til dette.
Trill kuler av ca. 12 gram og hul dem ut for å gjøre plass til syltetøy i bunnen og ostekakemassen. Jeg har prøvd å illustrere dette i bildet nedenfor. Jeg bruker den nest største av dekorkulene (Ball verktøy) mine til dette. Av og til henger kulen seg fast i deigen, så jeg bruker litt Maizena for å unngå det.
For best fordeling av syltetøy og ostekakemasse, bruker jeg sprøyteposer.
Stekes på 170 grader i ca. 15 minutter. Husk at alle ovner er forskjellige, så følg med etter 10 minutter. Det kan hende de er ferdige før i din ovn.
Før servering pynter jeg ostekakene med pulverisert frysetørket jordbær, jordbærsyltetøy og stekt hvit sjokolade.
I stedet for stekt hvit sjokolade, kan du f.eks. bruke glutenfrie kjekssmuler eller hakkede mandelskiver.
Kanskje du heller ønsker å lage en karamellvariant av denne smakfulle ostekaken, eller kanskje du har en annen smak du har lyst til å prøve ut?
Deler også bilder av den hjemmelagde konfekten og makronene jeg lagde til bryllupet.