Frøbrød med mandler

Frøbrød med mandler – dette brødet bakte jeg sist vi var på hytta.

Jeg synes alltid det er koselig å kunne sette et hjemmebakt brød på bordet, og denne gangen ble det et brød med ingredienser jeg fant i skapet under julevaskingen/-ryddingen.

Frøbrød med mandler er bakt i en springform på str. 20 cm i diameter og er laget av

  • 200 g mandelmel
  • 300 g hvetemel
  • 2 dl fingervarmt vann
  • 3 ss honning (flytende akazie)
  • 1 egg
  • 25 g fersk gjær
  • 30 g solsikkekjerner
  • 30 g sesamfrø
  • 10 g knuste linfrø
  • 10 g valmuefrø
  • 50 g smør i biter

Elt alt foruten smøret med kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter. Ha litt og litt av smøret i, mens maskinen fortsatt elter og la maskinen elte i 10 minutter til.

La deigen heve i 1 time. Etter at den hadde hevet i en time hvelvet jeg deigen over fra bakebollen i en bakepapirkledd springform og lot den heve i en time til.

Før jeg satte brødet i ovnen lagde jeg et hjerte på toppen ved hjelp av valmuefrø.

Brødet ble stekt på 200 grader i ca. 40 minutter.

Dette smakte veldig godt med honning på.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?