Frøbrød med mandler – dette brødet bakte jeg sist vi var på hytta.
Jeg synes alltid det er koselig å kunne sette et hjemmebakt brød på bordet, og denne gangen ble det et brød med ingredienser jeg fant i skapet under julevaskingen/-ryddingen.
Frøbrød med mandler er bakt i en springform på str. 20 cm i diameter og er laget av
- 200 g mandelmel
- 300 g hvetemel
- 2 dl fingervarmt vann
- 3 ss honning (flytende akazie)
- 1 egg
- 25 g fersk gjær
- 30 g solsikkekjerner
- 30 g sesamfrø
- 10 g knuste linfrø
- 10 g valmuefrø
- 50 g smør i biter
Elt alt foruten smøret med kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter. Ha litt og litt av smøret i, mens maskinen fortsatt elter og la maskinen elte i 10 minutter til.
La deigen heve i 1 time. Etter at den hadde hevet i en time hvelvet jeg deigen over fra bakebollen i en bakepapirkledd springform og lot den heve i en time til.
Før jeg satte brødet i ovnen lagde jeg et hjerte på toppen ved hjelp av valmuefrø.
Brødet ble stekt på 200 grader i ca. 40 minutter.
Dette smakte veldig godt med honning på.