1

Fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter til å spise opp…! Disse ble kjempegode, om jeg så må få si det selv 🙂

Oppskrift til 6 porsjoner 
  • 1 kg kokte poteter
  • 30 g hvitløk (hele knuste fedd)
  • 150 g creme fraiche
  • 150 g fløte
  • 60 g parmesan
  • revet ost til toppen (type og mengde etter smak)
  • litt salt (etter behov)
Fremgangsmåte

Kok og skrell potetene. Del dem i passe store biter.

Bland creme fraiche, fløte og parmesan. Bland deretter alt dette med potetbitene og topp med ønsket mengde revet ost.

Stekes på 180 grader varmluft i 30 minutter.

Iflølge ovenfornevnte liste til Matprat, skal man beregne 150 g poteter pr. person. Hos oss spiser vi mer enn dette, og denne oppskriften var nok til denne familien på 4.

 

Fløtegratinerte poteter