Festkaken Pavlova til konfirmasjon og 17. mai

Nå har jeg prøvd meg fram med Pavlova i mange forskjellige utgaver, og sistemann er den foreløpige favoritten. Dette fordi den er myk inni fra første stund, den trenger ikke hjelp fra kremen for å bli myk, og bringebærkremen jeg hadde oppå. Liker du ikke bringebær, kan den jo bare lages med noe annet inni.

De andre Pavlovaene jeg har lagd, har vært sprø hele veien igjennom til kremen har myket dem opp, og kremen må has på noen timer i forveien for å få til dette. Nå er det selvfølgelig noen som liker Pavlovaen på den måten også, noe som jeg har skjønt etter alle tilbakemeldingene.

Her har jeg samlet alle mine oppskrifter (så langt…).

Fremgangsmåtene ser du ved å klikke på linken, og steketidene for sprø hele veien eller sprø utenpå og myk inni finner ser du her.

Sprø hele veien igjennom

  • Varm opp ovnen til 160 grader før du setter marengsen inn. Når du setter den inn, senker du temperaturen til 100 grader varmluft. La marengsen stå i 2 timer. Etter 2 timer skrur du av ovnen og lar marengsen avkjøle inni ovnen sammen med den.

Sprø utenpå og myk inni

  • Ovnen varmes opp på 180 grader. Når kaken settes inn skrus varmen ned til 140 grader. Jeg stekte min nederst i ovnen. Kaken ble stekt i 1 time. Etter en time skrudde jeg av ovnen og satte ovnsdøren på gløtt. Pavlovaen stod i ovnen til den var avkjølt.

Jeg har tidligere sagt at den siste kaken er min favoritt og at min søken nå kan avsluttes, men jeg har allerede begynt å leke med tanken om å bake to forskjellige andre Pavlovaer. Kanskje en anledning byr seg før jeg aner det 🙂

Pavlova med bringebærkrem – min favoritt

Pavlova med bringebærkrem

Den kan med fordel toppes med denne deilige Bringebær Curden.

Bringebær Curd

 

Skikkelig sprø Pavlova ble lagd med ekstra mye maizena.

Pavlova

 

Pavlova med jordbær, er lagd i porsjoner og fylt med frysetørret jordbær.

Pavlova med jordbæris og jordbær curd

 

MiniPavlova med pistasjbunn fylt med ostemousse og toppet med jordbær, pistasjnøtter og lakris.

MiniPavlova med pistasjbunn og ostemousse

 

Pavlova

Pavlova

 

MiniPavlova

MiniPavlova

 

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk