Festkaken med mandelbunn, chilisjokolademousse, oste- og jordbærkrem

En festkake til 17. mai, konfirmasjon eller en annen dag eller anledning som skal feires med flott kake på bordet.

Denne festkaken består av mandelbunn med jordbærkrem i midten, sjokolademousse med chilismak toppet med en ostekrem og friske jordbær.

Til festkakens bunn trenger du

  • 250 g melis
  • 250 g malte mandler
  • 5 egg
  • 1 ts bakepulver

Visp egg og melis til eggedosis, og bland deretter i det tørre. Stekes nederst i ovnen på 180 grader i 30-40 minutter. La bunnen avkjøles. Del den deretter i to.

Til jordbærkremen i midten trenger du

  • 6 – 7 jordbær (i biter)
  • 6 ss jordbærsyltetøy (Nora uten biter)
  • 1 pk (1/3 l) Tine kremfløte
  • 2 – 3 ss sukker (kommer an på hvor søt du ønsker kremen)

Pisk krem av fløte og sukker. Bland deretter i jordbærsyltetøyet. Smør kremen utover bunnen. Ha deretter de oppdelte jordbærene utover kremen igjen, og legg på kakebunnens «topplokk».

Til sjokolademoussen trenger du

  • 1 pk (1/3 l) Tine kremfløte
  • 2 – 3 ss sukker
  • 2 plater Lindt Excellence Chili sjokolade (eller annen chili-sjokolade om du ønsker det)

Smelt sjokoladen over vannbad mens du pisker krem av fløte og sukker. Bland deretter sjokoladen i litt av kremen av gangen. Smør dette på toppen av kaken, og sett den kjølig til moussen har stivnet.

Til ostekremen på toppen trenger du
  • 2 pk (125 g) Tine naturell smøreost
  • 2,5 dl melis
  • 1 pk (1/3 l) kremfløte (skal du pynte kaken med mye krem, bør du bruke mer fløte enn dette)
  • 3 ss sukker

Pisk osten og melisen hvit og luftig, og kremfløten og sukkeret til krem. Bland deretter disse to, og voila, du har en deilig ostekrem.

Når moussen har stivnet, smører du ostekremen på toppen, og pynter den med samme kremen. Topp det hele med jordbær og revet chilisjokolade. Mmmm.

Denne festkaken kom på 3. plass i Hjemmets festkakekonkurranse, og jeg er fornøyd med den plasseringen.

Juryens begrunnelse er: “3. premien går til Tove Holter fra Skedsmo, for oppskriften på sin festkake med mandelbunn med sjokolademousse og med jordbær- og ostekrem. Hun karakteriserer den selv som festkaken for den som har god tid, men når vi ser resultatet, er vi ikke et øyeblikk i tvil om at det er verdt innsatsen.”

Hjemmet festkake

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk