Gele er en populær dessert hjemme hos oss. Siden de er så glade i gele, tenkte jeg kanskje det var lurt å lage en litt sunnere variant.
Jeg bruker sjelden gelatin, og jeg må innrømme at jeg derfor gruet meg litt til å ta prosjektet fatt.
Geleen lagde jeg av
- 1 liter ferskpresset juice av vannmelon og jordbær
- 50 gr sukker
- 1 pose gelatinpulver
Jeg presset
- 1400 gr vannmelon
- 900 gr jordbær
Av dette fikk jeg 1,5 liter juice, og dermed ble det nok til et par glass forfriskende juice i tillegg 🙂
Varm opp juice og sukker. Rør, og sørg for at sukkeret smelter. Blandes deretter med utrørt gelatinpulver (se anvisning på pakken).
Settes kaldt. Geleen stivnet etter noen timer i kjøleskapet.
Jeg fikk tilbakemelding på at geleen var god, men ikke bedre enn den ferdigkjøpte.
Geleen ble servert med hjemmelagd vaniljesaus, men selv om denne også var god, slo den visstnok heller ikke den ferdigkjøpte.