For et par uker siden sendte mamma et bilde til meg. Det var av en oppskrift av en dessert jeg hadde skrevet ned for 30 år siden. Dette ser du nedenfor.
Inspirert av bildet, har jeg nå lagd denne desserten som forslag til en enkel dessert i julestria.
Jeg lagde sjokodesaus og krem uten å tenke på mengder i forhold til porsjoner. Dette er også individuelt hva man ønsker, men prøver allikevel å justere mengden tilbehør til antall porsjoner ananas
Lun ananas til ca 8 porsjoner
- Beregn 2 ringer ananas pr. porsjon (eller mer om ønskelig) – strore porsjoner til dessertglade mennesker…
- litt honning (flytende) til å smøre på ananasringene
Ananasen stekes før servering. Ha litt honning på ringene og stek til du får litt farge på dem.
Krem
- 2 dl kremfløte
- 1 ss sukker (brukte lite sukker fordi både ananasen og marsipanen er søt)
- 100 g revet marsipan (lurt at den er kald)
Pisk krem av kremfløte og sukker. Rør inn revet marsipan. Sett kaldt til den skal brukes.
Sjokoladesausen
Jeg lagde mye saus, av 1,5 dl kremfløte og 100 g 70% sjokolade. Noen ønsker mye saus mens andre liker lite. Det kan være lurt å ha på noe, og servere sausen ved siden av. Når det er sagt, holder det sikkert å lage saus av
- 0,75 dl kremfløte
- 50 g 70% kokesjokolade (eller lysere om du ønsker)
Kok opp kremfløten. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den smelter = sjokoladesaus. Avkjøles.
Desserten toppes med ønsket mengde
- bringebær
- revet marsipan
- sitronmelisse
Montering; Ananas, krem med marsipan, bringebær, sjokoladesaus, revet marsipan og sitronmelisse.
Jeg prøvde å finne pistasjnøtter for å ha på, men det fant jeg ikke i butikken i går.
Det var en original A jeg hadde for 30 år siden.