Cookies med sjokolade og tørket mango – disse var jeg nysgjerrig på. Hvordan ville den tørkede mangoen bli i cookiesene?
Jeg løste det på samme måte som jeg gjør med tørkede tranebær i bakst; jeg legger dem litt i bløt før jeg har dem i røra/deigen før steking.
20 stk. cookies med sjokolade og tørket mango ble laget av
- 100 g tørket mango (jeg brukte av typen fra den litte nøttefabrikken)
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 2 ts vaniljsukker
- 1 egg
- 200 g mel
- 1 ts bakepulver
- 200 g melkesjokolade i biter (du kan godt bruke litt mindre, da sjokoladen overdøver mangoen litt)
Del mangoen i biter (ønsket størrelse). Kok opp vann og hell over mangobitene. La trekke i 30 minutter. Hell av vannet og bruk i cookiedeigen.
Hakk sjokoladen i ønsket størrelse.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Tilsett egget og pisk dette godt inn. Pisk deretter inn resten av ingrediensene.
Rør inn sjokoladen og mangoen inn til slutt.
La deigen stå kaldt en time eller to før du bruker den. Du må ikke, men jeg synes de blir seigere i midten om jeg gjør dette.
Fordeles på et bakepapirkledd stekebrett og stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 17 minutter. Alle ovner er forskjellige, så steketiden kan være annerledes i din ovn.