For en hamburger! 🙂
Denne var kjempegod, deilig, nydelig… Dette var noen av tilbakemeldingene jeg fikk under middagen i dag, og jeg må få lov til å si meg enig i disse 🙂
Det er ikke mye som slår det å kunne sette seg ned sammen med familien og nyte et godt måltid når de blir så fornøyde, og er flinke med tilbakemeldingene i tillegg. Planen var egentlig å lage en fiskeburger, men den kan jeg spare til en annen dag.
Ca. 14 burgere á 140 – 150 gram, ble lagd av
- 1200 gr kyllingkjøttdeig
- 2 egg
- 50 gr spinat (for litt morsom effekt)
- 50 gr chili (uten frø)
- 20 gr hvitløk
- 180 gr strøbrød
- 10 gr salt
- 300 gr ferdigkokte nudler (jeg brukte Asian Egg Noodles fra Santa Maria)
Spinat, hvitløk og chili ble finhakket med stavmikseren, mens nudlene stod til kok. Deretter ble alt, foruten nudlene knadd godt sammen. Her er engangshansker et «må ha» for meg. Ha nudlene i den ferdigknadde deigen, og bland godt.
Formes som hamburgere og stek. Jeg steker på litt over middels varme. Usikker på steketiden? Sjekk en burger underveis.
Disse ble servert med hjemmelagde hamburgerbrød. Jeg brukte oppskriften til Luftige horn, som du finner her, spinat, tomat og aioli. Kunne vært hjemmelaget aioli, men jeg brukte en ferdigkjøpt.
Godgjøring i stekepannen.