Brune pinner

Jeg har lagd brune pinner for første gang. Før jeg begynte på disse, har jeg lest flere innlegg om dem, hvor noen lager dem tynne og sprø mens andre lager dem litt tykkere og seige. Etter innspill fra en venninne som synes dem er best tynne og sprø, valgte jeg å gå for den løsningen. Hvor tynne de skulle være, visste jeg ikke, og endte opp med en mellomting mellom tynne/sprø og tykke/seige. Godt var det uansett, og det ble strake veien ned i fryseren før de forsvant helt.

Jeg har valgt å toppe dem med brun farin og mandler. I oppskriftene ser jeg at det brukes sirup, noe jeg har valgt å droppe, fordi jeg bruker brun farin som inneholder rørsukkersirup.

Til fire «pølser» som trykkes flate (2 på hvert bakepapirkledd stekebrett) brukte jeg

  • 200 g brun farin
  • 200 g romtemperert smør
  • frø fra en vaniljestang
  • 2 eggeplommer
  • 2 ts kanel
  • 1 ts natron
  • 300 g mel

Til toppen

  • eggehvite til pensling
  • brun farin (ønsket mengde)
  • mandelflak/hakkede mandler (ønsket mengde)

Pisk brun farin, smør og vaniljefrø lyst. Tilsett eggeplommer og pisk disse inn. Til slutt piskes kanel, natron og mel inn.

Del deigen i 4. Trill hver del til en pølse. Legg disse på et bakepapirkledd stekebrett og trykk flate. Pensle med eggehvite, strø over brun farin og mandelflak.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 12 minutter. Tykkelsen på mine pinner trengte 12 minutter. Det kan hende de trenger kortere tid om du lager dem tynnere. Prøv deg fram.
Bruk en pizzaskjærer og skjær disse på skrå mens de fortsatt er varme. Kalde pinner kan være vanskelig å skjære i. Stiv som en pinne…?

brune-pinner

brune-pinner

brune-pinner

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk