Bringebærpavlova

Bringebærpavlova med bringebær inni og oppå = denne er til deg som er glad i bringebær. En frisk Pavlova som jeg var spent på hvordan ville bli, og med bare halve igjen i kjøleskapet, kan man vel trygt si at den slo an. Bringebær inni, oppå og oppå der igjen.

Bringebærpuréen som skal inni Pavlovaen ble laget av

  • 300 g bringebær
  • 100 g sukker
  • 10 g maizena
  • 2 ss vann

Kok opp bringebær og sukker. Mos gjerne bringebæra med en stapper. Når sukkeret har smeltet, røres maizenaen først ut i 2 ss vann, før dette has oppi bringebæra. Putres i kjelen i noen minutter. Til slutt has bringebærpuréen i en sil for å fjerne frøene. Avkjøles.

Brukes inni Bringebærpavlovan og oppå den ferdige kaken hvis du får mer igjen.

Marengsen til bringebærpavlovaen er den samme bunnen som går igjen i mange av mine andre Pavlovaoppskrifter, og den er laget av

  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 5 g vaniljesukker
  • 15 g maizena
  • 2 ts bringebæreddik

Pisketiden i kjøkkenmaskinen er totalt 12 minutter.

Pisk eggehviter til de begynner å skumme. Tilsett litt og litt av sukker og vaniljesukker. Når det er to minutter igjen, har du i pisker du inn maizena og til slutt røres eddiken forsiktig inn for hånd.

Sprøyt marengsen i en sirkel (ønsket størrelse som man kan tegne på baksiden av bakepapiret) i flere omganger oppå hverandre. Etter første laget, sprøytet jeg den avkjølte bringebærpuéen over på kryss og tvers, før jeg hadde på neste lag med marengs. Bringebærpuré ble også sprøytet på kryss og tvers på toppen av kaken. Jeg brukte tipp 1G for å få mønsteret på marengsen. Får du puré til overs, kan denne brukes på toppen av kaken når den skal serveres.

Ovnen varmes opp på 180 grader. Når kaken settes inn skrus varmen ned til 140 grader. Jeg stekte min nederst i ovnen. Kaken ble stekt i 1 time. Etter en time skrudde jeg av ovnen og satte ovnsdøren på gløtt. Pavlovaen stod i ovnen til den var avkjølt.

Denne kaken er myk inni, så den trenger ikke hjelp av kremen for å bli myk, og den kan derfor has på like før servering.

Bringebærkremen ble laget av

  • 150 g bringebær
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g sukker

Mos bringebærene med stavmikser og sil de for å fjerne frøene.

Pisk kremfløte stiv med sukkeret. Rør bringebærene forsiktig inn i kremen, litt og litt. Has på toppen av kaken.

Bringebærpavlova pyntes med friske bringebær, bringebærpuré som sprøytes over på kryss og tvers og kanskje litt sitronmelisse.

Bringebarpavlova

Bringebærpavlova

Bringebærpavlova

Bringebærpavlova

Bringebærpavlova

Bringebærpavlova

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk