Blåbærterte med ingefær

 

Med denne gode blåbærterten feirer jeg at bloggen passerte 1 million sidevisninger den 16. januar. Hurra!!!

Blåbærtertene ble servert som dessert på lørdagens vennemiddag, og tilbakemeldingene var veldig positive.

Jeg hadde ikke bakt dem før, men dristet meg allikevel på å satse på disse. Jeg var ikke helt sikker på de, og hadde derfor is som back up i fryseren…

Ostemassen hevet litt over kanten på formene, og jeg var sikker på at den ville renne over. Jeg priset meg derfor lykkelig over at jeg hadde hatt bakepapir under formene, slik at jeg ville slippe en totalt nedgriset bakeplate. Men, alt holdt seg der det skulle, og jeg kunne servere en veldig god porsjonsterte med blåbær og ingefær til våre gjester.

Til 10 blåbærterter med ingefær bakt i porsjonsformer (med avtagbar bunn) brukte jeg

  • 250 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 1 egg
  • 30 g kandisert ingefær i små biter (kjøpes på glass)
  • 40 g sirup fra de kandiserte ingefærene

Jeg eltet mel, bakepulver, sukker og smør godt først. Deretter tilsatte jeg egget, kandisert ingefær i små biter og sirupen.

Deigen ble satt til avkjøling mens jeg fant fram blåbær og lagde ostemassen.

Blåbær

  • 400 g blåbær (friske)

Ostemassen ble lagd av

  • 2 egg
  • 50 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g romtemperert Philadelphia

Pisk eggedosis av egg, sukker og vaniljsukker. Pisk deretter inn den romtempererte osten.

Trykk ut deigen i formene. Fordel blåbær utover deigen og hell deretter over ostemasse. Anbefaler å helle ostemassen forsiktig over. Den fordeler seg innimellom blåbærene, og plutselig er det fullt. Husk at det kan være fullt før det renner over… 🙂

Løft paiformene bare litt over platen og slipp dem ned. Viktig at de faller rett ned. Dette for å få ut litt luftbobler av ostemassen.

Jeg anbefaler å steke den på et bakepapirkledd bakebrett. Det kan jo hende det renner litt over kantene.

Blåbærtertene stekes på 180 grader i 30 minutter litt nede i ovnen. Ikke nederst og ikke midt i ovnen.

La tertene avkjøle til du kan ta på formene. Trykk terten forsiktig ut. Følg kanten langs bunnen, forsiktig og tålmodig, til de begynner å løsne. Jeg brukte tommelen til å trykke med.

Jeg serverte tertene med vaniljekesam og friske blåbær. De kan også serveres med is eller pisket krem, eller bare spises som de er.

Tertene kan spises lune eller kalde, men lunt er å foretrekke her i huset.

 

Blåbærterte

Blåbærterte

Blåbærterte

Blåbærterte

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk