Blåbærostekake – rask dessert.
Når ting går galt, men det allikevel kan brukes til noe.
Ting går ikke alltid som jeg ønsker på kjøkkenet… Når man i tillegg har mye å gjøre som bl.a. å vaske eldstemanns leilighet fri for støv sånn at han kunne flytte inn i nyoppusset leilighet i helgen, kan det virke som om ansvarlig for siden Idéfull nå har vært idétom en stund. Håper å få bedret på dette etterhvert.
Inspirert av et matprogram, hvor de lagde blåbær-kake-arme-riddere med blåbærkrem, lagde jeg blåbærmuffinsen her om dagen.
Kremen med blåbær deriomot, ble mislykket og i stedet for å kaste den, tilsatte jeg gelatin med ønske om å bruke den som dessert i stedet for som den planlagte kremen.
Mengde gelatin var nok om du skal lage dette som porsjonskake i glass. Den ble nesten litt mousse-aktig.
Ca. 8 stk. porsjoner av blåbærostekaken på en seng av kjeks, typen Digestive, ble laget av
- 4 plater gelatin
- 300 g philadelphia
- 1 dl kremfløte
- 200 g melis (jeg brukte melis og ikke sukker fordi dette skulle bli en glasur…) – eller ønsket mengde. Smak deg fram.
- 300 g blåbær (brukte av den amerikanske typen)
- Kokvarmt vann til å løse opp gelatinen med
Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.
Pisk philadelphia, kremfløte og melis godt. Ha i blåbærene og pisk dem inn. Det gjør ingenting om de moses.
Klem vannet av gelatinen og smelt den med ca. 4 ss kokvarmt vann.
Pisk den smeltede gelatinen inn i blandingen.
Knus Digestive-kjeks og fordel dette i bunnen av porsjonsglass.
Fordel blåbærostemassen oppå. Ha gjerne ekstra blåbær (denne gangen hele bær) i glasset.
Toppes med blåbær, knuste kjeks og ev. annet du måtte ønske.
På bildet ser du at jeg også har brukt peanøtter for et hint av salt.