I går var vi 19 mennesker til bords, og til middag hadde vi Pulled Pork, eller Gaffel-gris om du vil 🙂 Jeg stod opp kl. 05.00 lørdag morgen for å sette inn svinenakken i ovnene. Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på Pulled Pork, og oppskriften på denne finner du her.
Kvelden i forveien smurte jeg inn svinenakken med hjemmelaget BarbeQsaus, slik at den var klar for innsettelse morgenen etter.
Jeg synes ikke at det er så enkelt med porsjonsberegning, men tenkte at 7 kilo svinenakke måtte være nok. Jeg tenkte rett, det ble akkurat nok.
Til 7 kilo trengs det mye BarbeQsaus, og denne lagde jeg av
- 2 dl ingefærøl
- 8 ss olivenolje
- 2 ss hvitvinseddik
- 6 ss worchestersaus
- 6 ss soyasaus
- 220 gr tomatpure
- 4 ss brunt sukker
- 4 ss akasiehonning
- 4 ss maltekstrakt
- 300 gr løk
- 1 hvitløk (10 fedd)
- 5 chili uten frø
- 4 ts salt
- 3 ss paprika
Kjøres i foodprosessor til en jevn blanding.