Jeg lagde disse i forbindelse med en yoghurtutfordring, og kommer definitivt til å lage dem igjen. 🙂 Dette kan du lese om her.
Til kaken som ga ca. 40 kuler i forskjellige størrelser, brukte jeg
- 2 egg
- 2 dl sukker
- 10 gr vaniljesukker
- 3 dl mel
- 14 gr bakepulver
- 100 gr smeltet smør
- 1,5 dl kefir
- gul konditorfarge fra Wilton
Egg, sukker og vaniljesukker ble først pisket godt. Deretter tilsatte jeg det tørre, smeltet smør og kefir om hverandre.
Kaken ble stekt på 180 grader i 20 minutter i en liten bakepapirkledd langpanne (27 x 38 cm). Den ble satt kaldt til neste dag.
Du trenger også 200 gr. Orange Curd til appelsinkulene, og oppskriften til denne finner du her. Jeg lagde litt mer enn jeg brukte. Om du ønsker å bruke alt, avgjør du selv. Jeg var fornøyd med konsistensen på massen etter å ha iblandet 200 gr av den. Dette gir et hint av appelsinsmak på kulene, så ønskes det en sterk appelsinsmak, bør det brukes mer appelsinskall i Curden.
Smuldre kaken og bland inn 200 gr Orange Curd. Kna dette godt inn. Form kuler i ønsket størrelse. Jeg Lagde forskjellige størrelser.
Kulene kan dyppes i sjokolade, eller lage Cake Pops av. Jeg fikk av en eller annen grunn problemer med sjokoladen to ganger, så sjokoladeporsjon nr. 2 ble derfor påsprøytet i stedet for å dyppe kulene i.
Lager du de større, og fester dem på pinne har du plutselig cake pops.